033 – Tajný Pochod – JAVOR 51

9. 9. 2023

Start a cíl: Atomové muzeum v Míšově/Brdy

Délka trasy: 700 m

Tajný pochod JAVOR 51 nemá s typickým pěším pochodem téměř nic společného. Snad jen to, že když jsme se zaregistrovali na místě startu, tak jsme, jako obvykle, dostali svačinu a kontrolní kartu. Pak už jsme ale místo do krajiny vyrazili do prohlídky atomového muzea. ⛄😃⛄

Muzeum je moc pěkné a zajímavé (viz foto na fb), nesmím také opomenout fakt, že je to jediný sklad jaderné munice přístupný veřejnosti, takže je to i jedinečná šance něco takového vidět a nadšenci, které tato tématika zajímá, si určitě přijdou na své. Návštěva muzea rozhodně stojí za to a návštěvník získá další střípky z naší historie. V muzeu se také nachází suvenýr shop „ALOHA“, kde se mimo jiné dá koupit i jídlo a pití.😋Po prohlídce muzea jsme si vyzvedli krásnou medaili a certifikát.

Mně se tento „pochod“ moc líbil, protože ten den bylo zrovna docela teplo, takže jsem uvítal, že nemusím chodit 30 km někde venku. Tentokrát jsem měl čas si i popovídat s dalšíma pochodníkama, které znám spíše od vidění, jelikož na normálním pochodu není kolikrát čas se zastavit a diskutovat. Takže za mě to byla moc pěkná akce, která se organizátorům povedla. Děkujeme a brzy na viděnou na dalším pochodu!