032 – Pochod MOBILISACE 1938

23. 9. 2023

Trasa měla 15 km a šel jsem jí 5 h.

V sobotu ráno jsme přijeli do Těchonína a vydali jsme se na start, který byl před muzeem Četnické stanice. Po prokázání totožnosti: úsměvem, občanským průkazem, kartou ZTP, americkým pasem, ověřením otisků prstů, odebrání DNA…. Nee, 😁⛄😁…K přihlášení stačilo nahlásit pořadové číslo, které jsme dostali při objednání, na jehož základě jsme dostali i svačinu a povolávací rozkaz.

Poté jsme se vydali na dělostřeleckou tvrz Bouda, kde jsme měli první kontrolní bod a zajištěnou prohlídku opevnění zdarma. Shlédli jsme tam nový film o mobilizaci a prohlédli jsme si model dělostřelecké věže. Okolo tvrze byla rozmístěna různorodá vojenská technika, kterou jsme si mohli prohlédnout a vyfotit. Jako bonus jsme tam potkali Jánošíka (Luboš F.) a jeho skupinu zbojníků a dále jsme tak pokračovali v česko-slovenském složení po Betonové hranici směrem na pěchotní srub Na sedle. Odtamtud jsme stoupali k vrchu Hejnov (711 m n. m.). Po cestě bylo mnoho hub, ale pořadatelé v propozicích neuvedli, že si s sebou máme vzít košíky, takže jsme je neměli do čeho sbírat. 😃 Z vrchu jsme se vrátili zpátky k těchonínské Četnické stanice.

Po pochodu jsme si zaplatili prohlídku zmíněné stanice a musím říct, že to doopravdy stálo za to. Náš průvodce Adam Štika věděl opravdu všechno o četnickém životě a četnických povinnostech ve službě i mimo ni. Prohlídka byla fantastická a moc jí všem doporučuji! ⛄🗻🏔️⛰️⛄

Nakonec pochodu jsme si vyzvedli moc pěknou medaili, certifikát a nášivku za pochod a šli jsme se občerstvit.

Poděkování patří všem z SDH Těchonín a pochodnickému spolku, kteří tento pěkný pochod zorganizovali a zase se budeme těšit na příští rok a na nové pochody.