021 – VI. Pochod Finanční stráže RČS 2022

18. 6. 2022

Start a cíl: Horní Lipka – celnice č.16

Délka trasy: 27 km (šel jsem to 6h)

Ráno jsme přijeli na místo startu k bývalé celnici, kde jsme se prokázali startovním číslem a obdrželi jsme svačinu a mapu trasy. V 7:00 jsme vyrazili na trasu pochodu směrem k rozcestí Pod Klepáčem, odtud jsme 200 metrů stoupali po červené. Po výstupu na nás zaútočili hejna much (viz foto na fb). Rychle jsme se dali na ústup směrem k hranicím a k Hraničnímu přechodu Horní Morava CZ/PL, kde jsme měli kontrolní stanoviště.

Dále jsme pokračovali po zelené na rozhlednu Klepáč (1 144 m.n.m.), odtud stále po zelené po hranici na Hraniční skály (1 319 m.n.m.), kolem Malého Sněžníku (1 326m.n.m.) do Polska. Za hranicemi jsme se napojili na modrou na Wysoczka (1 195 m.n.m.) a na Kamienny Garb (806 m.n.m.), odtud po červené a žluté do Potoczek. Tam jsme se vydali na českou hranici a už jen postupným klesáním jsme došli k rozcestí U Křížku a pak nazpět do Horní Lipky. A hurá do cíle nazpět na celnici! V cíli jsme obdrželi krásnou medaili s certifikátem a teplé jídlo.

Tento pochod patří mezi ty, které jsou velmi dobře zorganizované a organizátoři jsou připraveni na všechno, a tak Pochodnickému spolku patří velké poděkování.

⛄🗻⛰️🏔️⛄