019 – Československý IPA pochod 22. 10. 2022

Trasa: Čadca – Milošová

Po příjezdu do města Čadca jsem se zaregistroval a dostal svačinu. Bylo možno si i zakoupit teplé jídlo, čaj, kafe atd. Po předchozích zkušenostech si na Slovensku žádné jídlo nedávám, jelikož jsem mu úplně nepřišel na chuť.🥵 Po focení s kamarádama na startu (viz foto na facebooku), jsme vyrazili ke státní hranici, k přechodu Čadca – Milošová – Šance. Dále jsme pokračovali k opevnění ze 16. století Velká Šance. Tady musím ocenit, že pořadatelé zajistili otevření Návštěvnického centra Opevnění Šance⛄⛄⛄, kde jsme si mohli koupit suvenýry a prohlédnout si malé muzeum z historie opevnění. Po zevrubné prohlídce opevnění a okolí jsme pokračovali dále na první kontrolní bod podél hranice. Na kontrolním bodě došlo k obrovskému neštěstí, jelikož pořadatelé zapomněli plastové panáky. Což znamenalo, že měli sice na prodej dobrou slivovici, ale nebylo ji do čeho nalévat…😁😋😁Škoda, snad příště.😁😋😁Po příchodu do cíle jsme obdrželi ocenění v podobě medaile a certifikátu. Opět jsme měli možnost dát si teplé jídlo a užít si poslední výhledy do krásné beskydské přírody.