003 – NIBELUNGENMARSCH 2016, krycí název „Akce Dunaj“ – ZPRÁVA AGENTA CHODCE

Organizátor: Militär Fallschirmspringer Verbund – Ostarrichi

Ročník pochodu: 3

Popis:

Dalším z rakouských pochodů, které jsme se rozhodli v roce 2015 vyzkoušet byl Nibelungenmarsch v Pöchlarnu s krycím názvem „Akce Dunaj“. Aktuálně se vrátím k ročníku 2016. Jelikož se jedná o stejného pořadatele, propozice byly opět v němčině, ale mnohem přehlednější než pro Alpskou protěž. Takže opět následovala registrace a platba. Do Pöchlarnu jsme se vydali opět auty, ráno v den pochodu. Do místa startu pochodu jsme se přes ranní mlhu dostali kolem osmé. Registrace již běžela v plném proudu a byla poněkud jiná než ročník před tím. Na místě jsme si museli vyplnit znovu nějaký registrační formulář a předat pořadateli, který si nás odškrtl v seznamu a vydal nám startovní kartu pro záznam kontrolních stanovišť a nabídl mapu. Pak jsme dostali nějaké to občerstvení a vyrazili jsme na trasu kolem Dunaje. Někteří z naší skupiny šli 20 km, čili jedno kolečko a zbytek si dal 40 km, čili kolečka 2. Trasa vedla po rovině po cyklistické asfaltové cestě až ke zdymadlu, kde jsme přešli na druhý břeh, na kterém byla kontrola. Na kontrolním bodě jsme dostali razítko na kontrolní kartu, opět jsme dostali nějaké to občerstvení a po druhém břehu jsme šli zpět ke startu. Zprvu po asfaltu, pak po lesní cestě a pak znovu po asfaltu, přes most, do místa startu.

Start zároveň sloužil jako další kontrolní stanoviště, kde jsme opět dostali razítko. Část naší skupiny, která šla jen 20 km, zde skončila a šla si pro ocenění. My další jsme si šli dát další kolo. Na 30. km se polojasné počasí změnilo v deštivé, přímo slejvákové a nenechalo na nás nitku suchou. Jednalo se ale asi jen o 30 minutovou přeháňku a cestou do cíle jsme měli alespoň čas uschnout. V cíli jsme dostali pamětní medaili s trojúhelníkovou stuhou, kousek stuhy na výrobu stužky a diplom v papírových deskách.

Tento pochod hodnotím velmi kladně. Byť stejný pořadatel, ale asi vzhledem k povaze pochodu, proběhla organizace bez komplikací. S drobným čekáním při registraci se musí počítat a je to běžné i u nás na pochodech. Občerstvení bylo dostačující a pořadatel nám ho průběžně doplňoval na kontrolních bodech, takže jsme ke konci i odmítali. Na začátku pochodu jsme k trase dostávali mapu, ale nebyla potřeba. Jednalo se opravdu o dvě kolečka a skoro nebylo, kam špatně zahnout. V tom případě zde na nás čekali šipky s logem pořadatele. Diplom k medaili opravdu pěkný, medaile v rakouském stylu s pěknou oboustrannou ražbou, akorát stužku jsme si museli dodělat sami. Počasí nemá cenu komentovat, to prostě pořadatel neovlivní.

Agent A